MediYoga / medisinsk yoga ved utmattelse

onlinekurs pust utmattelse Sep 14, 2023
Da skal jeg endelig skrive ordentlig om det nye kurset jeg lanserer også til deg som ikke var med på puste-webinaret forrige uke!

Jeg holder nemlig på med lansering av et nytt kurs jeg har laget, som jeg har kalt "MediYoga / medisinsk yoga ved utmattelse"

Onsdag sist uke hadde jeg lanserings-webinar for dette kurset, der jeg lærte bort pusteøvelser som hjelp ved utmattelse, og delte kunnskap om hvordan pusten kan påvirke stressnivåene våre, og hvor stor hjelp dette kan være når vi strever med utmattelse.

Jeg gikk igjennom øvelser som hjelper for dypere pust, styrket pustemuskulatur og roligere nervesystem, og jeg underviste om pulsklokker, om HRV (Heart Rate Variation) og hvordan pulsklokkene måler stressnivået vårt, (og ikke minst hvor mange med utmattelse som opplever at pulsklokka måler "oransje" nivåer av stress selv ved hvile og søvn). Jeg snakket også om vagusnerven, vår lengste hjernenerve, og denne nervens rolle i å roe ned kroppen og nervesystemet.

Kjempespennende emner som jeg kan snakke leenge om! 😂 (putt på en femmer og se...)

Mot slutten av webinaret brukte jeg også litt tid på å presentere dette nye onlinekurset jeg har laget; "MediYoga / medisinsk yoga ved utmattelse", der jeg har samlet verktøyene jeg selv føler bidro mest til at jeg ble så mye bedre av utmattelsen min.

Kurset består av øvelser fra MediYoga, som ble grunnmuren min i veien fra sengeliggende med utmattelse og tilbake til en bedre hverdag, der jeg fungerer, nyter og setter dyp pris på livet. Det består også av pusteøvelser fra pustecoachingutdannelsen min, mindfulnessteknikker, og masse kunnskap jeg har tilegnet meg både gjennom utdanning og erfaring.

I dette kurset deler jeg av all kunnskapen jeg har opparbeidet meg gjennom MediYoga terapeut-utdanningen, gjennom pustecoach-utdanningen, som mindfulnesslærer, pluss all erfaringen fra deltagerene mine på de fysiske MediYogatimene, og mine egne erfaringer på veien.

I fare for å skryte for mye vil jeg si at kurset er blitt skikkelig bra! Det åpner dørene 10.oktober. og du er hjertelig velkommen inn 🥳

Hvis du kjenner at dette kan være noe for deg så kommer litt beskrivelse av kurset her:

Kurset er i 6 moduler.

Første modul handler om pusten og hvordan vi kan bruke den aktivt for å regulere nervesystemet. Her får du også lære om hvordan innarbeide nye rutiner.

Modul 2 kommer vi igang med bevegelse, utifra der vi er med utmattelsen, og bygger opp skritt for skritt en trygg måte vi kan komme igang med bevegelser på. Bevegelser er såå viktig for kroppens evne til å reparere seg! Men mange med utmattelse har dårlig erfaring med bevegelse etter de enten selv har prøvd eller de har blitt påtvunget trening som har vært for tøff.

Modul 3 handler om meditasjon og oppmerksomhetstrening, som er veldig viktig for evnen til konsentrasjon og innlæring av nye ting (spesielt når man sliter med symptomer som hjernetåke o.l.). Modul 4 handler om bedre søvn, med øvelser, kunnskap og effektive tiltak.

Modul 5 kommer vi langsomt igang med startpakkene i MediYoga, i utmattelsesversjon og eget tempo, og i modul 6 vil du få mer kunnskap om nervesystemet, vagusenerven og du vil få ulike teknikker til å regulere nervesystemet både opp og ned. Vi vil også gjennom hva kroppsholdning har å bety for hjernen vår og nervesystemet. Tilslutt vil du få råd om veien videre og hvile ressurser du har tilgjengelig og kan bruke videre.

I tillegg blir det jevnlig oppfølging i gruppemøter på zoom (vi prøver ut annenhver uke i starten)der du kan få svar på spørsmål når du står fast, og du får tilgang til lukket gruppe på Facebook der kursdeltagerene kan dele frustrasjoner, fremgang, stille spørsmål og støtte hverandre.

Målet for kurset er å ta deg fra der du nå er med utmattelsen din til en mer stabil og bedre form, der du kan nyttiggjøre deg av "vanlige" MediYogaprogrammer og der du er mer rustet til å vite hva som trengs for å bygge opp kroppen under utmattelse, skritt for skritt.

Hvis du er interessert i dette kurset så finner du salgssiden her, med mer info om modulene og innholdet, samt en video der jeg forteller litt om bakgrunnen for at jeg laget dette kurset.

Hvis du lurer på noe om dette kurset, ikke nøl med å sende meg en mail på [email protected]

Ha en nydelig torsdag!

Varme hilsener fra Hanne

 
 

Ikke gå glipp av ukentlige tips og inspirasjon! 

Bli med meg på eventyr med MediYoga, pust, meditasjon, og balanse i hverdagen. 

Jeg misliker spam og vil aldri misbruke opplysningene dine. Du vil motta eposter fra Frisk I Balanse, Hanne Søbye med nyttige tips, tilbud og nyheter. Du kan når som helst trykke "avmelding" i en e-post fra meg. Ved å legge inn opplysningene dine samtykker du i behandling av personopplysninger i tråd med personvernerklæringen