Podcasttips

forskning nervesystemet podcast pust stressmestring Nov 09, 2023
 

Er du som meg og elsker å lytte til podcastepisoder om pust, nervesystem, stressmestring og andre helserelaterte ting?

Da måå du lese videre! ūü•≥

I det siste har jeg hatt skikkelig behov for å lytte til podcast. Jeg har hatt stort behov for å lære nye ting, og ikke minst å lære mer om det jeg allerede jobber med og lærer bort.

Det er så mye flott info der ute! Og så mange fine, flinke folk som formidler infoen på spennende måter,
så jeg tenkte jeg skulle dele med deg noen av de jeg liker best, i tilfelle du også blir inspirert.

Favoritten min om dagen er "Leger om livet", med Lege Annette Dragland.
Denne podcasten er virkelig gull! Og den har jeg hørt masse på etter jeg ble anbefalt den fra en av mine trofaste deltagere for et par år siden.

Episodene jeg har hørt i det siste som har gjort mest inntrykk og gitt meg mest er episodene:
(lenker til spotify)
-117: Stress, nervesystem, pust og energi, med lege Hege Svenningsen
-102: Nesepusting, teiping på natten, tygging, bihuler, nesespray og pust, med ØNH-lege Håvar Løseth
- 2: Kan søvn gjøre at du lever lengre? med lege Ida Tennebeck
og den siste jeg har hørt på, og som nå er min største favoritt:
-125: Pust, stress, nerver og en kropp i balanse, med pusteveileder Anette Aarsland (ikke lege)

Spesielt dette med pust og hvilke helsegevinster riktig pust kan ha på kroppen vår og nervesystemet er såå spennende, og jeg går ikke lei av å hverken høre om dette eller dele videre ūüėĆ

 

Mediyogapodden er en svensk podcast som er fin for sånne som er interessert i MediYoga, (som jeg regner med at du er siden du følger meg ūüėé). Spesielt episodene med Rebekka Nøkling anbefaler jeg varmt! Lytt spesielt til dette Rebekka forteller om forskningen på hva stress gjør med genene våre, om telomerer, telomerase og om Elisabeth Blackburn som fikk Nobelpris i medisin 2009 for dette arbeidet. (Ca 11 minutter uti episode 5)

Du som har vært på timene mine på Grorudhuset har nok allerede hørt om denne forskningen, men det skader ikke å få høre det på nytt og mer utdypende fra selveste Rebekka!

Idag har jeg spilt inn video om søvn i onlinekurset "MediYoga / medisinsk yoga ved utmattelse", der jeg har 22 flotte deltagere med meg på reise. Da jeg gikk morgenturen min ville jeg derfor ha litt ny input om søvn, og fant på den måten en ny, flott podcast, kalt "Det lille pusterommet", med episoden "Tips for bedre søvn".

Jeg har også i det siste begynt å lytte til info om nevroplastisitet. Dette er et veldig interessant tema med mange meninger, men det har virket litt vanskelig å finne objektiv informasjon om hva det egentlig går ut på. Her er det en lege, Laila Five, som har startet en podcast hvor hun deler fra egen og pasienters erfaringer med nevroplastisitet i "Doktor Fives Podcast". Den har jeg kost meg med i det siste. Spesielt episode 4 der hun snakker med Ellen Flø Skagen følte jeg ga meg mer innsikt i hva dette går ut på.

"Om livet-podden" hører jeg også på nå og da, og synes mange av episodene derfra er fine. Favorittene min derfra er episodene med Bente Kristensen, som også var den som introduserte meg for MediYoga.
Sjekk for eksempel ut episode 57 - Mindfulness - Har du med deg sjefen i dusjen? eller episode 42 - Morgenrutiner er gull i grunn!

Hvis du har podcastepisoder du ønsker å tipse meg om, enten til personlig bruk eller for å dele med følgerene mine så tips meg gjerne på [email protected]

Ha en nydelig dag!

Varme hilsener fra Hanne
 

Ikke gå glipp av ukentlige tips og inspirasjon! 

Bli med meg på eventyr med MediYoga, pust, meditasjon, og balanse i hverdagen. 

Jeg misliker spam og vil aldri misbruke opplysningene dine. Du vil motta eposter fra Frisk I Balanse, Hanne S√łbye med nyttige tips, tilbud og nyheter. Du kan n√•r som helst trykke "avmelding" i en e-post fra meg. Ved √• legge inn opplysningene dine samtykker du i behandling av personopplysninger i tr√•d med personvernerkl√¶ringen