Pauser i hverdagen

pauser Apr 30, 2023
(fra nyhetsbrev i april)

"Det er i pausene det skjer" hørte jeg på et radioprogram her om dagen. Programmet handlet om foredragstekikk, og om pauser man holder akkurat lenge nok til å få publikum til å spisse ørene litt ekstra.

Likevel fikk det meg til å tenke på viktigheten av alle pausene i hverdagen vår.

Etter mange år som musiker i operaen har jeg virkelig lært meg å elske de små pausene. Pausen når salen har falt til ro og venter forventningsfullt på at musikken skal begynne og teppet skal gå opp. Og enda viktigere; pausen etter siste tone har lagt seg, før applausen begynner.

Disse pausene er magi. Og bryter du dem, bryter du magien.

I livet generelt har jeg tidligere ikke vært like flink til å ta pauser.

Det har vært altfor lett å fylle opp kalenderen, uten tanke på at livet krever pauser. Spisepauser, hvilepauser og pauser til å bearbeide og integrere.

Etter jeg ble syk måtte jeg derfor lære meg dette med pauser. Hver gang jeg ble for ivrig og fylte opp kalenderen gikk jeg på en ny smell.

Ekte pauser for meg nå er de der både kropp og hode får hvile. Meditasjon, pust, asvpenningsøvelser. Kanskje med beina litt høyt?

Det er forskjellig hva som gjør at vi hviler ordentlig. Noen hviler godt med en podcast, andre på tur i parken. Noen får masse ut av en pusteøvelse, mens andre igjen liker å sette seg ned og meditere i en halvtimes tid.

Uansett hvilket forhold vi har til pauser så viser forskning på problemløsningsoppgaver at vi gjør en bedre jobb når vi tar pauser enn når vi jobber uten pauser. Hjernen trenger tid til å bearbeide informasjon. Til å integrere det som skjer utenom pausene. Og til å gjøre "ingenting".

Og jo fortere livene våre går, med jobb, familie, mobiltelefoner, sosiale medier og en hverdag fylt med stress, jo flere i samfunnet blir syke.


Er du klar for en liten utfordring i ukene som kommer?

Begynn å legge merke til hvor i hverdagen din du kan legge inn ekstra pauser! Bli bevisst på hvor du kan lage litt ekstra plass.

Kanskje du kan få til noen magiske mellomrom i hverdagen din som kan gi deg samme glede som den jeg har fått med meg fra forestillingene i operaen?

Og hvis du finner deg noen magiske mellomrom og har lyst til å dele det med noen så ikke nøl med å sende meg en mail! Jeg eeelsker å høre ūü•≥
 

Ikke gå glipp av ukentlige tips og inspirasjon! 

Bli med meg på eventyr med MediYoga, pust, meditasjon, og balanse i hverdagen. 

Jeg misliker spam og vil aldri misbruke opplysningene dine. Du vil motta eposter fra Frisk I Balanse, Hanne S√łbye med nyttige tips, tilbud og nyheter. Du kan n√•r som helst trykke "avmelding" i en e-post fra meg. Ved √• legge inn opplysningene dine samtykker du i behandling av personopplysninger i tr√•d med personvernerkl√¶ringen