Høst og regnvær

høst skjønnhet tilstedeværelse Sep 22, 2023
Da er høsten definitivt her. Med vind som river i tretoppene om natta, regn som trommer på taket og temperaturer som kryper nedover mot under 10-tallet

Bladene er stort sett fremdeles grønne (ihvertfall her jeg sitter på Grorud), men begynner å falme, skifte farge og vise tegn på at sommeren er over.

Eplene bugner på epletrærne, siste innhøsting av organo står klart til plukking i hagen, mens tomatplanter og blomster har sagt takk for seg allerede.

Stearinlysene tennes, noen av husene i nabolaget begynner å få røyk opp av pipa, og sommerklær erstattes av turbukse og regntøy.

Noen ganger møter vi forandringer med motstand, andre ganger med glede.

Hvordan er det med deg? Nyter du forandringene?

Forandringer bringer med seg forventninger, minner om erfaringer.

De fleste forandringer bærer skjønnhet i seg, men også usikkerhet.

De samme forandringene som kan minne oss om at en sommer er over, og at glattis og innesluttethet venter, kan også vise oss de mest fantastiske syn vi kan tenke oss.

På høsten går det fra grønt og friske farger, til flammende gull, gult, rødt og bronse, vaiende løv i vinden, friskt regn i ansiktet.

Luften vi puster virker renere, friskere.

Som dyrene forbereder vi oss automatisk til andre tider. Vi merker hvordan noe forandres i oss, vi trekker oss inn, blir mer private, mer hjemmekjære.

Er dette noe vi omfavner? Eller kjenner vi på motstanden?

Fokuserer vi på ønsket om at sommeren skulle vært varmere? Tørrere? På at høsten kommer for fort? Eller lar vi oss fascinere av bladene som vaier i vinden, luktene av høst?

Utfordringen min til deg idag er å se etter skjønnheten i øyeblikkene. Ta en titt rundt deg, og se om du kan finne den. Skjønnheten. Se om du kan nyte den, om enn bare for et øyeblikk.

Ha en nydelig, våt, høst-fredag!

Varme hilsener fra Hanne

 
 

Ikke gå glipp av ukentlige tips og inspirasjon! 

Bli med meg på eventyr med MediYoga, pust, meditasjon, og balanse i hverdagen. 

Jeg misliker spam og vil aldri misbruke opplysningene dine. Du vil motta eposter fra Frisk I Balanse, Hanne Søbye med nyttige tips, tilbud og nyheter. Du kan når som helst trykke "avmelding" i en e-post fra meg. Ved å legge inn opplysningene dine samtykker du i behandling av personopplysninger i tråd med personvernerklæringen