Video 3, minikurs i Mediyoga ved utmattelse

Ryggfleks og guidet hvile

 

Andre øvelse:

Ryggfleks

 

Denne øvelsen kan du gjøre sittende på en yogamatte med en pute under baken, eller du kan gjøre den sittende godt frem på en stol. Den kan også gjøres sittende på sengekanten.

Dette er en øvelse der du får kontakt med de små musklene langs ryggraden. Når du får bevegelse i denne muskulaturen øker du flyten av blod, lymfevæske og spinalvæske. Dette kan virke som en enkel øvelse, men den er en effektiv hjelper i helbredelsesprosessen.

Etter du har gjort fysiske øvelser er det viktig med hvile. I MediYoga hviler vi alltid etter de fysiske øvelsene, noe som hjelper kroppen å integrere og bearbeide den nye informasjonen.

Om å lytte til kroppen

Mange som sliter med utmattelsestilstander er personer som er pliktoppfyllende og hardtarbeidende, og vi er ikke alltid flinke til å lytte til kroppen.

Når du får disse øvelsene på mail kan det føles som om du burde være klar for øvelsen samme dag.

Vi er alle forskjellige, har utmattelse med forskjellig alvorlighetsgrad, og vi har forskjellige kropper som er klare til forskjellige tider. Grunnen til at du får disse videoene med tre dager mellom hver er fordi dette er en passende tid for endel av de "friskeste" med mild til moderat utmattelse. Andre trenger lengre tid. Din oppgave er å lytte til din kropp, ikke til hodet, til "burde" eller til forventninger når du avgjør hvilket tempo som passer for din kropp.

Gjør det til en vane å spørre deg selv; " Hva er godt for meg?" når du gjør øvelsene. Er du ikke klar for neste øvelse når den kommer i mailen så lagrer du den et sted du finner den lett igjen. Når DU føler deg klar starter du på neste øvelse.

Foto: Bård Egil Torgersen

Alle rettigheter: Hanne Søbye, Frisk I Balanse.